Blierherne

Maatregelen in en rond groepsaccommodatie Blierherne, Ameland

Vanaf 1 juli 2020 gelden de volgende maatregelen:

1. U volgt als huurder de richtlijnen van de overheid en RIVM. Dat houdt in dat volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar anderhalve meter afstand houden en iedereen regelmatig handen wast, niest in de elleboog en bij lichte verkoudheid thuisblijft.
Alleen samen kunnen we het virus de kop in drukken.

2. In het dagverblijf is ruimte voor dertig personen als zij 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Deze afstandrichtlijn geldt niet voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar en voor gezinnen en andere huishoudens, die anders ook op een adres wonen. Dit verstaat de rijksoverheid onder een economische eenheid: Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. Woongroepen, tehuizen en studentenhuizen vormen dus niet één huishouden.

Maak alleen gebruik van het toilet op uw eigen slaapkamer/slaapzaal. Zorg voor ruime ventilatie van vertrekken, zeker nadat er gedoucht is.

Komt u met een grotere groep, dan kunnen we verschillende ruimteoplossingen aanbieden. Neem hiervoor contact met ons op.

3. In Blierherne zijn fysieke maatregelen aangebracht zodat de anderhalve meter-regel in acht kan worden genomen. Te denken valt aan belijning op de grond, looprichtingen in het gebouw en op de trappen en dergelijke.
In de hal is een zuil met ontsmettingsgel aangebracht. Deze gel alleen aanbrengen op schone handen, anders heeft het geen nut.

4. In de keuken is eveneens belijning aangebracht. De keuken biedt plaats aan drie personen tegelijk, die elk een deel van de keuken kunnen gebruiken. Hierover dient de huurder duidelijke onderlinge afspraken te maken.

5. Blierherne is schoon bij aankomst van elke groep. Huurders dienen zelf zorg te dragen voor extra schoonmaak tijdens het verblijf. Het advies is om tweemaal daags toiletten te reinigen. De verhuurder brengt op meerdere plaatsen zeepdispenders aan en voorziet de toiletten eenmalig van zeeppompjes. Om het gebouw goed schoon te kunnen maken worden de aankomst- en vertrektijden streng gehanteerd.

6. Reizen van en naar Ameland: U kunt online reserveren via www.wpd.nl. Voor personen is dit niet (meer) verplicht. Groepen dienen de klantenservice te bellen, 0900-9238. Het is erg druk bij de klantenservice van Wagenborg.
Het dragen van een mondkapje is in het openbaar vervoer verplicht, dus ook op de veerboot.

Taalselectie