Maatregelen in en rond groepsaccommodatie Blierherne, Ameland

Update n.a.v. persconferentie 12 november

Voor groepsaccommodaties zijn er geen beperkingen en groepen kunnen en mogen gewoon gebruik maken van het verblijf. Een QR-code of mondkapje is niet verplicht maar de groep kan er natuurlijk voor kiezen om deze wel te gebruiken. Er is geen beperking in de groepsgrootte.

Is een QR-code verplicht?

Nee een QR-code is niet verplicht voor het gebruik van de groepsaccommodaties. U kunt uiteraard wel als groep zelf ervoor kiezen gebruik te maken van de QR-code. Het is dan aan de groepsleiding zelf om de controle uit te voeren.

Enige uitzondering zijn muziek-, zang-, dans- of toneelrepetities indien de groep voornamelijk bestaat uit deelnemers boven de 18 jaar. Hiervoor is wel een QR-code nodig. De organisatie (groepsleiding) is zelf verantwoordelijk voor de controle.

Bij muziek- , dans- of toneelrepetities voor jeugd (groep is voornamelijk onder de 18 jaar) is geen QR-code nodig.

Zijn mondkapjes verplicht?

Nee, mondkapjes hoeven niet gedragen te worden binnen de eigen accommodatie. De verplichting geldt alleen voor publieke of openbare plaatsen. Een groepsaccommodatie is een besloten plek waarbij alleen de groep zelf toegang heeft tot de accommodatie.

Hoe zit het met afstand houden?

Er is geen verplichte afstandsmaatregel, wel wordt geadviseerd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand aan te houden voor personen vanaf 13 jaar.

Geen evenement

Het verblijf in een groepsaccommodatie is geen evenement. Er is pas sprake van een evenement indien er ook een speciale evenementenvergunning nodig is.

Annuleren of omboeken

Onze groepsaccommodatie is gewoon open. We zullen in principe de standaard annuleringsvoorwaarden hanteren. Voor omboekingen geldt een omboekingstoeslag van 15% van de huurprijs en gelden de prijzen voor 2022.

 

Basisregels

Maak alleen gebruik van het toilet op uw eigen slaapkamer/slaapzaal.

Zorg voor ruime ventilatie van vertrekken, zeker nadat er gedoucht is.

Blijf regelmatig handen wassen, nies in de elleboog en blijf  thuis bij verkoudheid of andere klachten die op corona  kunnen duiden.

Blierherne is schoon bij aankomst van elke groep. Huurders dienen - desgewenst - zelf zorg te dragen voor extra schoonmaak tijdens het verblijf. 

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.