Blierherne

Maatregelen in en rond groepsaccommodatie Blierherne, Ameland

Update 23 mei: Blierherne mag in juni nog geen groepen ontvangen, op last van gemeente en veiligheidsregio omdat gebruik van gemeenschappelijk sanitair niet is toegestaan. Gezinnen zijn hiervan uitgezonderd. Dus wie zin heeft in een (lang) weekend met het gezin kan alle weekenden in juni Blierherne boeken. We hebben hiervoor een speciale actieprijs gemaakt: 750 euro voor twee nachten, exclusief toeristenbelasting. Bij verblijf van drie nachten komt de helft van de huurprijs erbij.

U kunt reserveren via deze website.

Corona-protocol

Vanaf 1 juni 2020 gelden tot 1 juli 2020 de volgende maatregelen:

1. U volgt als huurder de richtlijnen van de overheid en RIVM. Dat houdt in dat volwassenen 1,5 meter en kinderen vanaf 12 jaar afstand houden en iedereen regelmatig handen wast, niest in de elleboog en bij lichte verkoudheid thuisblijft. Alleen samen kunnen we het virus de kop in drukken.

2. Het maximale aantal gasten is 30 (dertig). Bij overschrijding van dit aantal is de huurder aansprakelijk wanneer van overheidswege handhavend wordt opgetreden. Het aantal van 30 geldt in het gebouw en het omliggende terrein. Elk gezin of andere economische eenheid moet gebruik maken van een eigen toilet/douche. Er zijn acht sanitaire voorzieningen. Gemeenschappelijk gebruik van douches en toiletten is niet toegestaan.

3. In Blierherne zijn fysieke maatregelen aangebracht zodat de anderhalve meter-regel in acht kan worden genomen. Te denken valt aan belijning op de grond, looprichtingen in het gebouw en op de trappen en dergelijke.
In de hal is een zuil met ontsmettingsgel aangebracht. Deze gel alleen aanbrengen op schone handen, anders heeft het geen nut.

4. In de keuken wordt eveneens belijning aangebracht. De keuken biedt plaats aan drie personen tegelijk, die elk een deel van de keuken kunnen gebruiken. Hierover dient de huurder duidelijke onderlinge afspraken te maken.

5. Blierherne is schoon bij aankomst van elke groep. Huurders dienen zelf zorg te dragen voor extra schoonmaak tijdens het verblijf. Het advies is om tweemaal daags toiletten te reinigen. De verhuurder brengt op meerdere plaatsen zeepdispenders aan en voorziet de toiletten eenmalig van zeeppompjes. Huurders moeten deze pompjes zelf bijvullen. Om het gebouw goed schoon te kunnen maken worden de aankomst- en vertrektijden streng gehanteerd.