Maatregelen in en rond groepsaccommodatie Blierherne, Ameland

 

UPDATE: Vanaf 26 juni 2021 gelden de volgende maatregelen.

Door het dalend aantal besmettingen worden vrijwel alle beperkende maatregelen geschrapt. Omdat nieuwe varianten van het virus zich kunnen aandienen, houdt de overheid vast aan de anderhalve meter afstand binnen. Wij wijzen onze gasten erop dat zij hier zelf op moeten toezien. Om die reden blijven de afstandslijnen in dagverblijf en keuken voorlopig gehandhaafd.

Maak alleen gebruik van het toilet op uw eigen slaapkamer/slaapzaal.

Zorg voor ruime ventilatie van vertrekken, zeker nadat er gedoucht is.

Blijf regelmatig handen wassen, nies in de elleboog en blijf  bij verkoudheid thuis.

Blierherne is schoon bij aankomst van elke groep. Huurders dienen zelf zorg te dragen voor extra schoonmaak tijdens het verblijf. Het advies is om tweemaal daags toiletten te reinigen.

Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, behalve op plaatsen waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, zoals in het openbaar vervoer. Ook de veerboot valt onder het openbaar vervoer.

Schoolgroepen

Vanuit de gemeente Ameland nog wel het volgende aandachtspunt:

Als een school/groep naar Ameland afreist, dan is het verstandig dat ze vooraf goed nadenken over hoe ze handelen bij eventuele besmettingen als de kinderen op Ameland zijn. Sommige groepen gaan bijvoorbeeld vooraf in quarantaine en blijven in een bubbel wanneer ze hier zijn. Ook wordt gebruik gemaakt van zelftesten.  Hoe zorgen ze dat de kinderen corona-proof terug kunnen als er een besmetting in de groep is? Het is wenselijk dat dit wordt medegedeeld aan de groepen die geboekt hebben.

 Vanuit de gemeente wordt niet gefaciliteerd (in natura of financieel) in de ‘evacuatie’ van groepen ingeval er corona mocht zijn.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.