slideshow2 slideshow3 slideshow4

Subsidie op toeristenbelasting jeugdgroepen

De gemeente Ameland heeft - net als in 2021 - een subsidieregeling voor groepen met deelnemers onder de 16 jaar. Deze groepen kunnen korting krijgen op het tarief van de toeristenbelasting. In plaats van 1,59 euro wordt er dan 0,75 euro per persoon per nacht betaald. Er gelden een paar voorwaarden: 1. de jeugdgroep moet uit minimaal 15 personen bestaan, waarvan 90 procent 16 jaar of jonger is; 2. het verblijf moet een georganiseerd verblijf zijn in de gemeente Ameland; 3. De verblijfsduur is minimaal 2 nachten.

De subsidie kan achteraf worden aangevraagd, tot zes weken na het verblijf. Bij de aanvraag moet een factuur en een betalingsbewijs worden ingediend. De gehele regeling is hier te lezen.

Blierherne goes green!

Begin maart zijn 36 zonnepanelen geplaatst op de daken van Blierherne. Geen gewone panelen, maar rode. Het voegt prima bij het zo karakteristieke dak van Blierherne. Eind 2020 is een geldwervingsactie gehouden om de bekostiging rond te krijgen. Dat was een groot succes.

PRfotowebsite2

In een maand tijd waren met giften en leningen de gelden bijeengebracht. Van alle benaderde installateurs kon alleen het installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen rode panelen leveren. De panelen werden speciaal voor Blierherne gefabriceerd in de fabriek van leverancier Bisol in Slovenië.

Alle panelen hebben een eigen omvormer, die de opgewekte gelijkstroom omzet in wisselstroom. Door het gebruik van microomvormers wordt de opbrengst gemaximeerd.

 

 

 

Lang weekend: laatste nacht half geld

Het is nu mogelijk om met korting een lang weekend te boeken van vrijdagmiddag tot en met maandagmorgen. Voor de laatste nacht, zondag op maandag, betaalt u slechts de helft van de normale verblijfskosten. Een korting van 50%! Dat scheelt in het hoogseizoen meer dan 200 euro. De korting wordt bij boeken automatisch als optie aangeboden. 

(Kan niet gecombineerd worden met 'Last minute', 'Scholenkorting' en is niet geldig op feestdagen.)

Grootte

Het gebouw telt 55 slaapplaatsen, verdeeld over acht vierpersoonskamer beneden en boven twee slaapzalen voor twaalf personen. Elke slaapzaal en -kamer heeft eigen sanitaire voorzieningen.  

Het gebouw is geschikt voor mindervaliden, die gebruik kunnen maken van een kamer met verbrede deuren en een verhoogd toilet. Blierherne beschikt over draadloos internet, waar gasten gratis gebruik van kunnen maken. Blierherne wordt centraal verwarmd (vloerverwarming), heeft telefoon, gratis draadloos internet en kabeltelevisie en de keuken is voorzien van een vaatwasser en een wasmachine.

Op de foto is mooi te zien hoe vrij Blierherne ligt. Omringd door bomen hebben gasten de totale vrijheid. Linksonder op de foto ligt het dorp Nes. 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen rond Blierherne, acties en vroegboekmogelijkheden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief, die maximaal vier keer per jaar uitkomt. Uitschrijven is altijd mogelijk.

Klik hier om u in te schrijven.

Blierherne op Streetview

Wilt u een virtuele rondleiding door Blierherne maken of de omgeving bekijken, vanuit uw luie stoel? Dat kan. Blierherne staat op streetview van Google. Klik daarvoor op deze link.  

In vrije natuur

Groepsaccommodatie Blierherne is gehuisvest in een prachtig gebouw uit 2010, heel fraai gelegen tussen de dorpen Nes en Buren. Gemakkelijk te bereiken en rustig gelegen in een prachtig duingebied, De Vleijen. Blierherne is het gehele jaar te huur door kleine en grote groepen. Er is geen inwonend beheerder, dus u bent helemaal zelf baas. Vele groepen komen jaar na jaar terug. De gasten beoordelen Blierherne met het rapportcijfer 8,9!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.